KK Tera Tolmin – KK Krško 92 – 73

Prvo tekmo v boju za obstanek v 3. SKL, so boljše pričeli gostje s Krškega, ki so v Tolmin prišli polni samozavesti. Zaceli so odločno in si z dobrim metom hitro ustvarili razliko. Po 1. četrtini so vodili za 13 točk. Večji del 2. četrtine so nadzirali tekmo in ohranjali razliko. Vendar domači niso obupali in na koncu 2. četrtine je sledil niz 17-3, s katerim so Tolminci prišli le na kos razlike. Rezultat polčasa 44-45. Z delnim izidom ohrabreni so domači borbeno pristopili v 3. četrtino in kmalu prevzeli pobudo. Po koncu le te so vodili za 6 točk. Daljša klop in mementum jih je gnal dalje, tako da so v zadnji četrtini razliko le se večali. Na koncu je semafor kazal 92 -73 za Tolmin. Čestitke fantom za pomembno zmago v boju za obstanek.

KK Nazarje – KK Tera Tolmin 88-86

Gostujoči košarkarji Tolmina so  gostovanje v Nazarjah zaceli odločno in hitro povedli s 7-2. Prednost so obdržali celo 1. četrtino in na odmor med četrtinam odšli s prednostjo 20-24. Z dobro igro so nadaljevali tudi v 2. četrtini ko so povedli za 10 točk. Nakar so domačini iz Nazarij naredili delni rezultat 28-7 in na polčas odšli z 11 točkami prednosti. Vendar se gostje iz Tolmina po odmoru niso predali in hitro znižali prednost na 3 točke. Udarec so vrnili tudi domačini, ki so po koncu 3. četrtine povedli za 7. Sledila je napeta zadnja četrtina, v kateri so Tolminci najprej domače ujeli, nato pa tudi prehiteli. V napeti končnici so imeli več športne sreče igralci Nazarji in zmagali za 2 točki, gostje pa so obžalovali zadnji met za podaljške. Kljub temu čestitke fantom za borbo.

KK Krško – KK Tera Tolmin 75-52
(21-17, 14-10, 20-15, 20-10)

Tolminci so na težko gostovanje v Krško odšli močno oslabljeni. Predvsem na centerskih pozicijah, kjer je manjkal Torkar, Obleščak pa je igral z visoko vročino. Kljub temu so se od začetka dobro upirali favoriziranim gostom in po 1. cetrtini drzali prednost domačih zgolj na 4. točkah. Ob polčasu je semafor kazal 35-27 za domače. Medtem je v 2. četrtini tekmo končal se Nejc Frelih Črv, zaradi zvina gležnja. Kljub veliki želji gostov, so domači stalno poviševali vodstvo, gostom še met iza črte za 3 točke ni stekel, tako da so le s težavo prihajali do točk. Končni rezultat je kazal 75-52 za Krško. Vseeno čestitke Tolmincem za borbeno igro.