Na obisku prijatelji iz Vojvodine
 
 
 
Košarkarski klub Tolmin je minuli vikend gostil igralce in trenerje Košarkarskega kluba Veternik iz Novega Sada. Organizacijski vodja projekta je bil Borut Rutar, pomagala sta mu trenerja ekip U14 Matija Rovšček in U12 Mladen Jovanović. Košarkarski klub Veternik je na obisk prišel z ekipama starejših in mlajših pionirjev. Nastanjeni so bili v centru šolskih in obšolskih dejavnosti »Soča« v Tolminu.

Preko 60 igralcev ekip U14 in U12 je v potek popoldne in soboto zjutraj opravilo dva skupna treninga, na katerih so se trenerji lahko seznanili z metodologijo treninga v obeh klubih. Ekipama se je v soboto popoldan pridružila ekipa starejših pionirjev iz Škofje Loke in med seboj so odigrali prijateljske tekme, v katerih sta nekoliko boljšo pripravljenost pokazali ekipi iz Slovenije. Bolj kot rezultat je bilo pomembno skupno druženje, dobra volja in izmenjava izkušenj košarkarske igre.

Rezultati U14:

KK Tolmin: KK Veternik 52:23

Strelci za Tolmin: Lahajnar Goran 9, Hvala Nejc 2, Marksl Jan 2, Benedejčič Žan 2, Manfreda Tenej 6, Jovanović Vanja 2, Manfreda Jan 2, Šuligoj Amadej 1, Štremfelj Mitja 4, Likar Uroš 4, Obleščak Matjaž 4, Cavalleri Matic 4, Šturm Rok 8

LTH Casting Mercator : Veternik 73:30

KK Tolmin: LTH Casting Mercator 47:42

Strelci za Tolmin: Lahajnar Goran 2, Marksl Jan 12, , Štremfelj Mitja 19, Obleščak Matjaž 14, Cavalleri Matic 2

Rezultat U12:

KK Tolmin: KK Veternik 58:60

Strelci za Tolmin: Uršič Gašper 2, Velikonja Luka 5, Ipavec Matevž 4, Rot Matic 4, Črv Žiga 25, Rutar Tomaž 2, Smrekar Klemen 9, Benedejčič Patrik 4

Sledil je turnir trojk, na katerem so igrale mešane ekipe – dva igralca Tolmin ter eden ali dva igralca Veternika. V finalu je ekipa Dream Team v postavi Oblak Gaj, Rot Matic in Džida Mihajlo premagala Los Angeles Lakerse v postavi Črv Žiga, Rot Nejc in Atlagić Luka. Za konec je v finalu tekmovanja trojk zmagal Ivaniš Stefan, ki je od petih metov zadel trikrat, v tekmovanju za najboljšega izvajalca prostih metov pa je slavil Velikonja Luka, ki je od desetih poskusov zadel vseh deset.

Po naporni soboti je sledila večerja in počitek. Starejši predstavniki obeh ekip so si ob hladnem pivu ogledali tudi tekmo finala lige ABA. Glede na to, da je zmagala ekipa iz Srbije, so to proslavili v mladinskem centru MINK in uživali ob glasbi imitatorjev Amy Winehuse. V nedeljo je sledil obisk Tolminskih korit, iz katerih so kolegi iz Srbije prišli polni doživetij in pritrdili, da res živimo v neokrnjeni naravni lepoti.

Kolegi iz Srbije so bili z dogajanjem v Tolminu zelo zadovoljni in dobili smo povabilo, da jih v septembru obiščemo v Novem sadu. Vsem sodelujočim se zahvaljujemo za pomoč pri organizaciji nepozabnega prijateljskega srečanja.


Objavljena: 02.05.2013